Què és el SEO?

Què és el famós SEO?

El SEO, acrònim de Search Engine Optimization, és el nom que li posem als procediments i tècniques per intentar que les buscadors mostrin la nostra web als seus resultats.

Però, alguna vegada t’has parat a pensar què vol dir realment això?

Per comprendre exactament com funciona el SEO primer hem d’entendre com funcionen els buscadors, i sí, existeixen més buscadors que Google. Podem considerar buscadors Bing, Baidu, Yahoo Search, etc. Això sí, Google té un 70% de quota de mercat així que sí, centrarem els nostres esforços a complir els requisits de la companyia rei de Califòrnia.

Com funcionen els buscadors?

Ara ja fa un temps vam incorporar l’accés a la informació a les nostres vides de forma massiva a través d’internet. Aquest accés a la informació necessitava d’un ordre, d’un índex com qualsevol llibre o enciclopèdia.

Per aquest motiu, van arribar els buscadors, i d’entre tots ells el que va triomfar va ser: Google.

Però quin és el mèrit que té Google realment, perquè al cap i a la fi, la informació no és seva.

Fàcil, el mèrit és: ser capaç d’ordenar tota la informació de la humanitat i mostrar exactament aquell contingut que dóna resposta a la necessitat de qui busca, és a dir, de tots nosaltres.

Què vol Google?

Google vol que utilitzem el seu buscador, a més d’altres productes com el correu o el navegador, però sobretot el seu buscador.

I com aconsegueix Google que utilitzis el seu navegador i no un altre? Mostrant exactament aquell contingut que dona resposta a la teva inquietud, qüestió o curiositat. Si entres al buscador i trobes les respostes, el continuaràs utilitzant i ni tan sols et plantejaràs la utilització d’un altre buscador.

Per què ens ha d’importar el que vol Google per al SEO?

Molt senzill, si vols que Google mostri alguna pàgina del teu lloc web has d’ajudar-lo a complir el seu objectiu.

Així de fàcil i així de difícil. Ens hem d’acostumar a empatitzar amb els nostres clients i saber què buscaran del nostre negoci, quins dubtes tindran, quines son les qüestions més habituals.

Quan dissenyem una web ens hem de ficar a la pell del nostre client perquè, i oferir el contingut que esperen i resoldre els seus dubtes, que és exactament el que vol Google. Vol mostrar contingut que sol·lucioni els problemes i curiositats de la gent.

El SEO és només estructura de continguts??

Podríem pensar llavors, que el SEO és únicament el contingut que desenvolupem al nostre lloc web. Podríem pensar que creant un contingut únic, de valor i entretingut ja ho tenim tot fet…

Em sap greu però això no és del tot així.

Sí, el contingut és el rei però aquest 2021 Google ha publicat una revisió del seu algoritme de recerca i ha comunicat nous ítems que ja està valorant per posicionar els llocs web més amunt o més avall a la seva SERP.

Google va implementar una sèrie de mètriques que analitzen l’experiència d’usuari als llocs web. Aquestes mètriques, anomenades Core Web Vitals, donen una resultat que té impacte directe al posicionament a la SERP de Google.

Els Core Web Vitals mesuren el temps de càrrega, la interactivitat de la pàgina i l’estabilitat visual. Amb aquests factors, Google pot treure una conclusió sobre quina serà l’experiència de l’usuari que vagi a parar a aquella web.

Més endavant tindreu un article específic sobre els Core Web Vitals i respondrem a una altra pregunta. Si el contingut és el rei, quina és la reina del SEO?

És rentable el SEO per al meu negoci?

Depèn, no existeix una resposta clara i contundent al respecte.

Sent sincers, el SEO avui dia NO és rentable per a la majoria d’empreses, excepte les més grans i les que tenen més recorregut.

Tenim molts competidors treballant el SEO des de fa molts anys i arribar a posicionar per segons quin conceptes pot ser molt costós.

Ara bé. Si tenim un negoci local molt concret, amb un tipus de públic que té necessitats molt concretes, si podem intentar treballar el SEO per tal d’aparèixer als primers resultats. Sempre haurem de tenir en compte que serà un projecte a llarg termini, un o dos anys vista, però que un cop aconseguim aquesta reputació pot ser molt profitosa per al nostre negoci.

Conclusions

Si tens un negoci amb nínxol de mercat molt marcat, o vols posicionar per geolocalització ja que el teu negoci és local, el SEO sí pot ser una bona opció per complir els teus objectius.

Ara bé no oblidis mai que és un projecte que requereix d’estratègia i temps per poder implementar-lo.  Si tens cap dubte sobre el SEO o vols iniciar un projecte però no saps si et pot ajudar, ens pots escriure a hola@cercamarketing.cat i estarem encantats d’ajudar-te i aconsellar-te l’opció més realista per al teu projecte.

Deixa’t assessorar per experts!

Cerca MARKETING